Många av de artister vi jobbar med ställer frågan: Hur laddar man upp musik på Spotify ? Här förklarar vi hur. Det finns i nuläget inget redskap i Spotify som tillåter dig att ladda upp din egen musik. Det finns hur som helst vägar att få upp din musik på Spotify, även om du inte har ett skivkontrakt med något av de stora skivbolagen.

Spotify är måna om att ha oberoende artister i sitt arkiv för att skapa en riktigt bra musikbibliotek. De är också väldigt måna om att all musik som finns på Spotify ska vara licensierad på ett korrekt sätt. Därför går det inte att ladda upp musik direkt till Spotify. En annan orsak till detta är att Spotify inte skulle kunna hantera alla förfrågningar från världens alla artister och ha enskilda kontrakt med var och en av musikerna. Det skulle helt enkelt bli för mycket. Spotifys lösning är att samarbeta med “Artist Aggregators” och skivbolag som levererar musik till dem på ett bra sätt. Istället för flera hundratusentals kontrakt så kan man reducera dessa till ett tusental. Det snabbaste sättet att få din musik på spotify är därför att antingen kontakta ett skivbolag som redan har en process att leverera musik eller att gå till en aggregerare. Du kan se de nuvarande aggregerarna på Spotify nedan:

Aggregerare för skivbolag

 • Phonofile
 • INgrooves
 • Finetunes

Aggregerare för Artister

 • Tunecore
 • CDBaby
 • EMU Bands
 • Record Union

Bästa sättet att ladda upp musik till Spotify

Det är alltid en liten avgift inblandad eller en provision som tas för alla dessa tjänster för att administrera royalties och att ladda upp musiken till Spotify. Antingen ges du alternativet att betala en hög engångssumma förenligt med en låg provision på royalties eller tvärtom. Nedan kan du se en jämförelse bland de vanligaste sätten att ladda upp musik till Spotify:

Aggregerare Ladda upp Singel EP LP Förnyelseavgift /år* Provision
Record Union alt1 $7 $10 $13 $7/10/13 15%
Record Union alt2 $7 + 20 $10 + 20 $13 + 20 $7/10/13 + 20 7,5%
EMU Bands $42,5 $59,95 $84,95 $0 0%
CDBaby alt1 $14,95 $59 $59 $0 9%
CDBaby alt2 $0 $0 $0 $0 15%
Tunecore $9,99 $29,99 $29,99 $9,99 / 49,99 0%

*Nov 2014. Med reservation för att nivåerna kan ändras över tid.  Singel = 1-2 låtar EP = 3-6 låtar LP = 7 eller fler. (Detta kan dock variera för olika aggregerar). Det bästa sättet att bestämma vilken deal som är bäst för dig är att göra en uppskattning på hur mycket din musik kommer att säljas / spelas online. Generellt för nya artister är det bästa alternativet att gå på en så låg uppladdningsavgift och om du är en lite större artist att gå på så låg provision som möjligt och betala mer i början eftersom du kommer att tjäna in det snabbt på royalties. Det finns dessutom lite skillnader att gå via en aggregerare och att använda sig av ett skivbolag. Med en aggregerare behöver du fixa allting själv, medan ett skivbolag tar hand om allt det administrativa för dig. Det är också ganska självklart att ett skivbolag håller ett extra öga på dig och ditt band lite extra om din musik skulle börja slå. Chanserna att bli signad kommer definitivt att öka. Hur som heslt är det så vi resonerar på Rexius Records.

Om du är intresserad av att ladda upp din musik till Spotify, så kan vi hjälpa dig. Fyll i kontaktformuläret så kommer en utav våra A&R kontakta dig. Du kommer att få chans att skicka dina låtar senare i processen. Vi ser fram mot att lyssna på din musik!

Om Rexius Records

I allt vi gör strävar vi efter att få drömmar och högt ställda mål att gå i uppfyllelse. Genom att ha unga, hungriga och samtidigt erfarna partners i kombination med driv och passion för musik så tar vi hand om allt eller delar av en musikers karriär. Vi kan stolt säga att vi är ett modernt skivbolag med tjänster som passar alla artister. I dagens digitala musikindustri behöver alla inte hjälp med allting som det var förr. På Rexius Records kan man få hjälp med bitarna man behöver hjälp med. T.ex att ladda upp sin musik på Spotify (och andra musiktjänster), ha hand om royalties, inspelning, mixning, mastering med mera.

  Your Name (required)

  Artist Name (required)

  Your Email (required)

  Telephone

  Interested in
  SingleEPLP

  Subject

  Your Message

  To avoid spam
  [recaptcha]


  I give my consent to Rexius Records to store this data according to data regulations and their Privacy Policy