Bra rockmusik är stor och outgrundligt mystisk. Den kan befria dig från ditt sinne och din kropp som en form av trans. Precis det händer när Elie & the Engine färgar sin pensel med leran från livets oljiga vattenpöl i sitt sökande efter människans rötter. Ut ljuder den gurglande livskraft som man finner när man söker djupt inom sig och upptäcker att musik inte alls är matematik, utan tvärt om. Universum är musik och Elie & The Engine far igenom dess dimensioner och rymd på jakt efter rockens ande och mening.

Lyssna på Burglar’s Flight

“Jag vill att folk ska komma till våra konserter med alla sina problem, krossade drömmar och tunga känslor hängandes över dem, och jag vill att de ska gå där ifrån med en känsla av att vara födda på nytt, fyllda med energi som flödar fritt genom deras kroppar för att möta livet med stärkta hjärtan och klara ögon” säger Elie Sandberg, sångare, gitarrist och låtskrivare.

Tre av låtarna på Burglar’s Flight är inspelade och i legendariska Svenska Grammofonstudion i Göteborg, med Yuvak Wadnerkar och Oscar Lindberg. De fem andra spåren är inspelade vid separata tillfällen och skrivna med inspiration från konstnärskollektiv, övergivna pappersbruk djupt inne i de dalsländska skogarna och om en dröm i Devon, England. All musik och text är skriven av Elie Sandberg.

Låtarna på albumet handlar om hur det är att leva i en bullrande storstad, men samtidigt känna naturbarnet inom sig som sparkande och skrikande försöker slita sig fri, för att sedan springa naken bort mot solnedgången. Låtarna är skrivna för att låta detta väsen utrycka sig, så att det kan kommunicera med andra barn och naturväsen som längtar efter att bli talade till och hörda. Låtarna är skrivna för att stärka människors kommunikation med sig själva, varandra och världen.

Elie & the Engine signades utav Rexius Records efter en magisk livekonsert sommaren 2015. ”Jag kan tänka mig att Bruce Springsteen live 1975 skulle varit en liknande upplevelse, men jag skulle fortfarande ha valt att se Elie & The Engine den kvällen” – Magnus Torstensson, Rexius Records 

Vägen för att nå ut med musiken är uppenbar för Erik Petterson Sjöquist – sång, orgel & piano ”vi vill spela live, det är på scenen vi verkligen hör hemma och har störst möjlighet att nå in i människors alla vrår och skrymslen”