Med turnéer runt om i Europa har Växjöbandet Inside The Artist’s Head redan skaffat en stor publik i metalgenren och släpper idag sin brutala platta “Age of Suffering”. Temat på plattan och kommande musikvideor är just lidande.

Releasespelningen görs på legendariska Jazzhuset i Göteborg.

Så här kommenterar bandet albumsläppet:

– Ett år och lite till har passerat sedan vi släppte vår andra EP som gav oss en musikalisk riktning.  Ett projekt som testat vårt tålamod och kunskap. Nu är den klar och resultatet överträffar våra förväntningar. Temat lidande är en fortsättning på vår förra EP som hade en postapokalyptisk underton. Vi ser inte vår musik som något djupt utan snarare underhållande där varje låt är ett avsnitt eller kapitel i en serie eller bok. En låt på Age of Suffering är motsvarande ett avsnitt av Sons of Anarchy i serievärlden.

Albumet finns på de stora digitala musikplattformarna. Lyssna på ”Age of Suffering” här.

Låtlista

Artist: Inside The Artist’s Head
Album: Age of Suffering
Genre: Metal

  1. Demagogue 5.11
  2. Drowned By Hatred 3.49
  3. Back Door Parole 4.59
  4. Friday 3.21
  5. Dead Man’s Hand 3.41
  6. Shallow Grave 4.12
  7. Abyss 3.39

Följ Inside The Artist’s Head

För mer information, vänligen kontakta:

Magnus Torstensson – magnus@rexiusrecords.com – +46 702 69 38 08